Veel vrouwen zijn dol op winkelen. Het afstruinen van nieuwe winkels en schattige boetiekjes met een vriendin, daar worden veel vrouwen enorm vrolijk van en kunnen ze echt van genieten. Je kan even je gedachten verzetten en jezelf alle aandacht geven die je verdient. Je moet je immers af en toe even verwennen, omdat anders de kans bestaat dat je jezelf gaat wegcijferen, iets wat niet de bedoeling is. Daarom moet je jezelf af en toe op plek 1 zetten. Echter is het wel van essentieel belang dat je je geld niet lukraak gaat uitgeven. De kans op miskopen is dan erg groot. Miskopen zijn erg zonde en nergens voor nodig. Hieronder vind je daarom vier tips hoe je miskopen kan voorkomen. Doe er vooral je voordeel mee!

Bij twijfel: niet doen

De meeste vrouwen herkennen dit wel, een bepaald kledingstuk staat wel leuk, maar voegt eigenlijk niet zoveel waarde toe aan de kleding die nu al in je kast hangt. Je twijfelt dus. In het licht van het pashokje kom je niet helemaal tot je recht, dus eigenlijk wil je het item mee naar huis nemen om te kijken hoe het daar staat. Een advies: niet doen. Als je twijfelt, is het verstandig om het item in de winkel achter te laten. Je gaat het waarschijnlijk dan toch niet aantrekken.

Ga niet shoppen met een vervelend gevoel

Als je emotioneel bent en je je verveelt, is de kans groter op miskopen, is wetenschappelijk bewezen. Duik daarom alleen de stad en paskamers in als je je lekker in je vel voelt, en je echt zin hebt om nieuwe kleding te kopen. Deze manier verkleint het kopen van items waar je eigenlijk niet op zit te wachten.

Zet van tevoren op papier waar je naar op zoek bent

Vooraf een lijstje maken met spullen waar je naar op zoek bent, werkt heel efficiënt. Als je naar de supermarkt gaat met een lijstje, koop je ook veel minder vaak producten die je eigenlijk helemaal niet nodig hebt. Bij het kopen van kleding en sandalen werkt het net zo!

Laat je niet verleiden door de sale

De sale is dé manier van winkels om jou te verleiden tot aankopen waar je eigenlijk helemaal niets aan hebt. In de uitverkoop worden immers de meeste miskopen gedaan. Bedenk bij elk item dat je in je handen hebt: heb ik dit echt nodig? Hoe ga ik dit combineren? Heb ik niet iets wat erop lijkt? Door jezelf deze vragen te stellen, verplicht je jezelf om bewust na te denken over je garderobe en kleding.

En, ga jij een van deze tips opvolgen tijdens je volgende shoppingsessie? Je zal merken dat je veel bewuster winkelt als je deze tips in je achterhoofd houdt. Op deze manier bespaar je flink wat geld, zonder dat je het eigenlijk door hebt. Een cadeautje voor jezelf!

Ook interessant