Een auto leasen is een slimme set voor wie geld wil besparen op de korte én de lange termijn, dat is zeker. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat je zomaar de eerste de beste auto moet leasen als particulier of professional!

Waar moet je nu op letten als je een auto gaat leasen? En welke factoren zijn écht belangrijk bij het leasen van een wagen? Hieronder lees je meer, zodat je waarde krijgt voor je geld!

3 handige tips om een auto te leasen!

Een geleaste wagen brengt heel wat voordelen met zich mee. Dankzij een vaste maandelijkse kost heb je altijd duidelijk zicht op hoeveel je voor je auto nodig hebt, en daarbij hoef je niet af te rekenen met administratieve rompslomp. Deze voordelen zijn echter nog duidelijker als je bij de zoektocht naar een goede lease auto met de volgende zaken rekening houdt:

1. Let op de rente van de wagen

Als je een wagen leaset, dan moet je eerst en vooral rekening houden met het rentepercentage dat je betaalt. Dit kan immers een grote invloed hebben op de uiteindelijke prijs die je betaalt, waardoor je alsnog financiële problemen kunt krijgen. Onderzoek dus het percentage bij verschillende aanbieders en wagens, zodat je zeker met een gerust hart de knoop kunt doorhakken!

2. Overweeg een tweedehands wagen

Als je gaat voor een geleaste wagen, dan kan je vast en zeker geld besparen. Wil je dat nog een stapje verder nemen? Dan is een tweedehands lease auto misschien wel een goed idee. Op die manier zal de maandelijkse kost voor je wagen nog een stuk lager liggen omdat de initiële kostprijs van het voertuig ook lager ligt. Voor zij die hun wagen niet vaak gebruiken en geld willen besparen, is occasie dus zeker de moeite waard.

3. Stel een maximaal budget op

Een overzicht krijgen van water allemaal bij het leasen van een wagen komt kijken op financieel vlak is niet bepaald gemakkelijk. Daarom is het misschien geen slecht idee om op voorhand een maximaal budget vast te leggen voor jezelf. Als je dan op zoek gaat naar lease auto’s, dan kan je er al een heleboel uitfilteren die boven die grens liggen qua prijs. En dat maakt de zoektocht naar een goede lease auto zoveel gemakkelijker!

Vertrouw op een lease wagen van kwaliteit

Geld besparen met een lease auto is zeker mogelijk, maar het is natuurlijk niet de enige prioriteit. Als je een voertuig gebruikt voor privé of zakelijke doeleinden, dan wil je natuurlijk ook dat je wagen comfort en veiligheid biedt. Zelfs als je daarvoor wat meer betaalt. Kies dus altijd voor kwaliteit, en niet zomaar voor de beste prijs, tijdens de zoektocht naar een goede lease wagen!

Ook interessant