Besparen is een hele opdracht, zeker als je beseft hoe duur het leven tegenwoordig is. Toch is het mogelijk om elke maand een bepaald bedrag opzij te zetten, waardoor je er uiteindelijk een beetje rijker uit komt.

Hoe doe je dat nu, en waarom zou je deze tips moeten toepassen in je dagelijkse leven? Lees snel verder voor meer info over besparen voor gezinnen!

De 3 beste tips om geld te sparen als gezin

Geld besparen is misschien niet het leukste dat er is – want wie geeft er niet graag wat extra uit aan een leuke gadget of hobby? Toch is het zeker mogelijk om elke maand wat meer te sparen, als je de volgende tips toepast:

1. Zet elke maand proactief geld opzij

Een van de beste manieren om geld te besparen en rijker te worden, is door aan het begin van elke maand al een vast bedrag opzij te zetten. Hierdoor is de kans dat je er gedurende de maand aan komt een stuk kleiner. Tegenwoordig bestaan erheen wat manieren om geld ‘vast’ te zetten, zodat je er niet zomaar iets mee kunt doen.

Denk maar aan een spaarrekening, waar je zelf een overschrijving op moet doen als je het geld effectief wilt gebruiken. Ook bestaan er tal van digitale portefeuilles waar je geld of andere currencies op kunt zetten. Het resultaat is dat je je geld niet de hele tijd ziet staan – waardoor je er dus ook minder gauw aan komt!

2. Investeer in goede kwaliteit

Het klinkt misschien tegenstrijdig met het uiteindelijke doel, maar eigenlijk is het soms beter om wat meer geld te betalen voor goede kwaliteit. Als je bijvoorbeeld nieuwe meubelstukken, accessoires en andere zaken koopt voor je woning of gezin, ga dan voor een betere kwaliteit en duurzaamheid. Ook als je hiervoor meer betaalt.

Dergelijke investeringen gaan immers een stuk langer mee, waardoor je op de lange termijn dan weer geld bespaart. Initieel is je rekening dan misschien wel een stukje minder vet, maar uiteindelijk heb je méér geld!

3. Laat je creditcard vaker links liggen

De creditcard lijkt dan misschien wel een handig iets, eigenlijk zijn er heel wat risico’s aan verbonden. Als je geld gebruikt dat je eigenlijk niet hebt en achteraf moet terugbetalen, is de kans dat je te véél uitgeeft immers een stuk groter.

Gebruik je creditcard dus zo weinig mogelijk, en maak vaker gebruik van het geld dat je effectief zélf hebt. Op die manier heb je op het einde van de maand veel minder onverwachte kosten, en dat zal je financiële situatie natuurlijk alleen maar ten goede komen!

Ook interessant