Je kantoor op de juiste manier inrichten is van essentieel belang als je er een productieve plek van wilt maken. Niet altijd gemakkelijk, zeker als je weet dat er bij veel ondernemingen en bedrijven sprake is van een enorme hoeveelheid aan papieren, materialen en andere spullen die georganiseerd en geordend moet worden.

Aan de andere kant is er eigenlijk niet zoveel voor nodig om een kantoor of andere werkplek in te richten. Wil je graag weten hoe je dat doet? Dan kan het onderstaande overzicht je zeker op weg helpen!

De 3 beste tips voor een efficiënt ingericht kantoor

Als je werkt, wil je je kunnen concentreren op je taken en verantwoordelijkheden. Dat kan enkel als je kantoor of werkplaats effectief goed is ingericht. Hieronder de beste tips:

1. Gebruik voldoende opbergmogelijkheden

Niets zo vervelend en slecht voor je concentratie als papieren en andere spullen of materialen die zomaar in het rond slingeren! Het is dan ook een goed idee om te investeren in opbergmogelijkheden, zodat je alle losse spullen die een hoog risico op verlies met zich meebrengen veilig kunt bijhouden.

Opbergmogelijkheden als ladekasten, rekken en dozen zorgen er niet enkel voor dat je spullen sneller terugvindt en op de juiste plaats bijhoudt. Ook zullen ze de werkplaats op zich een stuk rustiger en overzichtelijker maken, en dat heeft dan weer een positieve invloed op je mentale rust.

2. Gebruik labels

Als je de organisatie van je kantoor of werkplaats nog een niveau hoger wilt tillen, investeer dan in een label maker. Een label maker is eigenlijk een klein, elektronisch apparaatje waarmee je in enkele seconden tijd plastic of papieren labels of etiketten kunt maken, die je dan bijvoorbeeld op de lades van een kast kunt plakken.

Het voordeel? Je zit dankzij zo’n label altijd meteen wat er zich in een kist of doos bevindt en dat maakt het nog gemakkelijker om spullen terug te vinden. Als je veel papieren, materialen en subcategorieën hebt, is het initieel dan misschien wel een heel werkje – uiteindelijk oogt je werkplaats zoveel beter!

3. Ook gezelligheid is van belang

Efficiëntie in de werkplaats is belangrijk, maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat het er saai moet zijn. Je kan bij de inrichting van je kantoor of werkplek ook rekening houden met de invloed van een gezellige inrichting. Plaats bijvoorbeeld een plantje op je bureau of in de hoek van de kamer en maakt gebruik van passende kleuren en designs als je meubilair of accessoires koopt.

Als je kantoor iets gezelliger en kleurrijker oogt, dan zal werken zoveel aangenamer worden. Overdrijf daar natuurlijk niet in, want anders ben je tijdens het werken weer snel afgeleid!

Ook interessant