De inrichting van je werkplaats thuis is een opdracht waar heel wat bij komt kijken – en het loont dan ook de moeite om onderzoek te doen naar de verschillende mogelijkheden. In tegenstelling tot het interieur van je woning zelf is het bij het inrichten van een werkplaats erg belangrijk dat je let op het functionele karakter van meubilair. En dat is ook het geval als je op zoek bent naar een goede bureaustoel!

Waarop moet je nu zoal letten bij de zoektocht naar een nieuwe bureaustoel? En welke eigenschappen zorgen ervoor dat je nieuwe stoel écht bijdraagt aan het comfort van je werkplaats? Lees snel verder voor meer handige info!

3 tips om de beste bureaustoel te vinden

Een bureaustoel moet vooral functioneel zijn, maar kan ook bijdragen aan de algemene look en feel van de ruimte. Onderstaande factoren zijn erg belangrijk:

1. De ergonomie van de stoel

Ten eerste is het van belang dat je een stoel kiest die ergonomisch gevormd is. Dat betekent dat de vorming en het design van de stoel bijdragen aan het comfort dat je ervaart tijdens het zitten. Dit kan op verschillende manieren. Bepaalde modellen stoelen beschikken over een extra hoge rugleuning, voor meer ondersteuning.

Er zijn ook stoelen waarbij het zitvlak een bepaalde glooiing heeft, zodat zowel je achterwerk als onderrug op een natuurlijke manier zitten en liggen tijdens het werken. Dergelijke zaken spelen een grote rol bij het uiteindelijke comfort van de stoel en zouden dus bovenaan je lijstje met prioriteiten moeten staan!

2. De flexibiliteit van de stoel

Daarbij spelen ook de flexibiliteit en bewegingsvrijheid van de stoel een belangrijke rol. Bij flexibiliteit hebben we het vooral over de aanpasbaarheid van de hoogte van de stoel. Als je efficiënt wilt werken, is het essentieel dat je zelf kunt kiezen hoe hoog of laag je zitvlak komt.

Daarbij is het ook een goed idee om te kiezen voor een stoel die over wielen beschikt, omdat je zo gemakkelijker van positie of plaats verandert. Wielen geven je ten slotte de mogelijkheid om tijdens het zitten kleine aanpassingen te maken qua positie – en dat is vanuit ergonomisch standpunt essentieel!

3. De look en feel van de stoel

Hoe belangrijk het functionele design van de stoel ook mag zijn, het is eveneens van belang dat je een model vindt dat bij je werkplaats of interieur past. Een mooi ingerichte werkplaats of kantoor draagt bij aan je productiviteit en maakt het gewoon een stuk leuker om te werken.

Zorg er gewoon voor dat je de ideale balans vindt tussen functioneel en esthetisch, want die combinatie is een must-have voor een kantoor waar je elke dag opnieuw graag in werkt!

Ook interessant