Zonnepanelen zijn een populaire investering tegenwoordig, voor zowel particulieren als bedrijven. Dat heeft natuurlijk enkele goede redenen, zoals je hier zult lezen. Waarom zou je nu in zonnepanelen moeten investeren? En wat zijn de belangrijkste voordelen van een zonnepanelen installatie? Lees snel verder voor een antwoord op deze vragen!

De 3 belangrijkste voordelen van een zonnepanelen installatie

Een installatie met zonnepanelen is een van de beste maatregelen die je kunt treffen als je duurzaamheid en besparen hoog in het vaandel draagt. Hieronder krijg je een duidelijk overzicht van de belangrijkste voordelen van zo’n installatie:

1. Je investering terugverdienen

Ten eerste is zo’n installatie een goede aankoop omdat je hem eigenlijk helemaal terug kunt verdienen. De energie die je met zo’n installatie bespaart door gebruik te maken van zonne-energie zorgt immers elke maand voor een iets lagere energierekening. Als je al die kleine bedragen bij elkaar optelt, dan komt je uiteindelijk aan het volledige bedrag dat je voor de installatie zelf betaald hebt.

Deze zogenaamde terugverdientijd is dus zeker een belangrijke factor om rekening mee te houden als je op zoek gaat naar goede zonnepanelen. Vergelijk verschillende mogelijkheden op basis van prijs en de hoeveelheid energie die je eruit kunt of wilt halen. Zo doe je de beste aankoop en is de terugverdientijd veel korter!

2. De waarde van je woning stijgt

Nog een belangrijk voordeel om rekening mee te houden als je zonnepanelen laat installeren? De waarde van je huis of bedrijfspand stijgt sterk. Dit is natuurlijk te danken aan de absolute waarde die zo’n installatie aan het gebouw toevoegt.

Daarbij zorgen zonnepanelen ervoor dat een pand of woning ook in de toekomst beter bijdraagt aan het milieu, en dat is iets waar bij verkoop zeker rekening wordt gehouden voor het bepalen van de prijs. Wil je je woning later voor zoveel mogelijk kunnen verkopen? Dan zijn zonnepanelen alvast een slimme investering!

3. De salderingsregeling en premies

Ten slotte is er ook de salderingsregeling, een maatregel van de overheid waarbij gebruikers van zonnepanelen energie die ze opwekken maar niet zelf gebruiken, kunnen doorverkopen aan de energievoorziening bedrijven. Dit betekent natuurlijk dat je een mooi extra bedrag opzij kunt zetten, vooral als je eigenlijk relatief weinig energie uit je zonnepanelen gebruikt.

Daarbij biedt de overheid veel particulieren en bedrijven ook de mogelijkheid om premies of subsidies voor het installeren van zonnepanelen te krijgen. Hierbij word je, onder bepaalde voorwaarden, financieel gesteund voor de aankoop van zo’n installatie. En dat maakt het toch nét iets gemakkelijker om de aankoop te doen.

Waarom geeft de overheid zo’n premies uit? Omdat duurzaamheid steeds belangrijker wordt in het maatschappijbeeld, en iedereen kan daar aan bijdragen door te kiezen voor zonnepanelen!

Ook interessant