Een prettige werksfeer is goed voor alle werknemers. Er zijn minder ziektegevallen en er heerst een positieve sfeer op de werkvloer. Doelen en targets worden door de gezonde productiviteit sneller behaald, waardoor medewerkers gemotiveerd blijven. Er wordt meer gelachen en samengewerkt. Hoe zorg je als baas ervoor dat er een optimale werksfeer op kantoor behouden blijft?

Geef je medewerkers aandacht en complimentjes

Iedereen heeft af en toe een hart onder de riem nodig. Dat geld ook op de werkvloer. Behandel je collega’s/werknemers met respect en vraag hoe hun weekend was, hobby’s vakantieplannen of de sportuitslagen. Stel een werk gerelateerde vraag tijdens de lunch of loop gewoon even langs. Het praat makkelijker dan officieel in je kantoorkamer. Het komt minder strak en streng over. Werknemers zullen zich hierdoor meer openstellen en als baas word je hierdoor meer gewaardeerd.

Neem ook eens buiten werktijd, bijvoorbeeld met de vrijdagmiddagborrel, wat tijd met je werknemers door. Geef een opening door ze mee te laten beslissen over het volgende teamuitje of organiseer een feestavond op kantoor of in een café.

Vier de behaalde doelstellingen met gebak voor iedereen, het groepsgevoel wordt hierdoor nog meer getriggerd.

Vergaderen op locatie

Vergaderen kan behoorlijk saai en slaapverwekkend zijn. Hoe kan je je werknemers fit en bij de tijd houden, tijdens de vergadering? Zorg dat de kantoorruimte fris en gezellig is. Met wat grote planten en bloemen ziet het er veel kleuriger en natuurlijker uit en bovendien zorgt groen voor verse lucht. Win-win dus. Leuk is om het vergaderen op een andere locatie te doen. Vergaderen aan het strand, bos of in een kasteel, zie je steeds vaker. De werknemers zijn er even uit en op een andere locatie vergaderen houdt men alert, omdat alles nieuw is.

Maak er meteen een klein teamuitje van. Maak met elkaar een flinke strand- of boswandeling, lunch gezamenlijk in dat prachtige kasteel of iets dergelijks

De werksfeer zal aanzienlijk veranderen. Werknemers voelen zich meer ongedwongen en zijn meer ontspannen. Door buitenactiviteiten leert het werkteam elkaar meer kennen en respecteren.

Zelfstandigheid

Open staan voor de ideeën van je werkteam, zorgt voor ontwikkeling, creativiteit en zelfstandigheid op de werkvloer. Nieuwe ideeën, zorgen voor een frisse wind op kantoor. het geeft aan, dat je ieders mening respecteert en dat ze voor 100% meedraaien. Het eindoordeel, is natuurlijk voor de werkgever, maar je geeft je werknemers verbondenheid en vertrouwen. Betrek werknemers bij het besluiten nemen van hun werk en vraag altijd om hun mening. Het is essentieel dat iedereen dezelfde werkinformatie krijgt, blijf daarom altijd communiceren. Medewerkers die vergeten worden kunnen het gevoel krijgen van uitsluiting en onrechtvaardigheid. Wees altijd duidelijk en eerlijk naar je werkgevers toe.

Ook interessant