Precies de goede outfit samenstellen is vaak een hele uitdaging – zeker als je een overvolle garderobe hebt waar je naar je eigen gevoel onmogelijk uit kunt kiezen! Als je écht een geslaagde outfit wilt creëren met de kledij die je hebt, dan is het dus belangrijk dat je je aan bepaalde algemene richtlijnen houdt.

Hoe vind je nu de beste klerencombinaties voor uiteenlopende situaties en gelegenheden? Lees snel verder voor een duidelijk antwoord op deze vraag!

De 3 beste tips voor een geslaagde outfit

Een outfit samenstellen is een kunst, dat is zeker. Toch hoef je geen overtuigde fashionista zijn om de juiste kledingstukken te combineren voor een geslaagde, overtuigende look. Hieronder enkele goede tips die iedereen kan toepassen:

1. Kies een vast kleurenpalet

Kleur is alles bij het samenstellen van een outfit, dat is een feit. Het is dan ook geen slecht idee om op voorhand een vast palet met bepaalde kleuren en tinten te kiezen, zodat je in elk geval al een houvast hebt.

Je kan gemakkelijk online of bij een professionele winkel advies vinden voor het kiezen van een kleurenpalet op basis van kleuren en tinten die bij elkaar passen of complementair zijn. Zo wordt de zoektocht naar een goede outfit meteen een stuk gemakkelijker!

2. Investeer in neutrale basic kledingstukken

Hoe uitgebreid je kleerkast ook mag zijn, het is altijd een goed idee om ook verschillende basiskledingstukken te hebben. Deze kunnen je helpen bij het samenstellen van een outfit omdat ze zowat overal bij passen. Denk maar aan een short in een neutrale kleur en design, of jeans, en ook bijvoorbeeld een standaard bloesje of T-shirt.

Als je weinig inspiratie hebt voor het samenstellen van een outfit, dan kunnen deze basics je een kickstart geven. Wie weet vind je zo wel een prachtige combinatie, en dat met enkel een eenvoudig kledingstuk als startpunt!

3. Houd het vaker eenvoudig

Vervolgens is het geen slecht idee om zoveel mogelijk kledingstukken met complexe en opvallende prints of patronen te vermijden. Afzonderlijk kunnen deze items dan misschien wel leuk lijken, in combinatie met andere kledij valt het effect vaak tegen.

In de meeste gevallen wil je immers een outfit die een relatief eenvoudige uitstraling heeft, zonder al te veel opvallende kleuren en patronen. Je mag dus gerust enkele extravagante T-shirts, broeken en andere kledingstukken met prints in je kleerkast hebben hangen – maar beperkt dat het liefste tot een minimum.

De juiste kleren combineren, voor een geslaagde look

Je outfit geeft een belangrijke eerste indruk en als je wilt dat die positief is, dan is de juiste kleren combineren een must. Gebruik bovenstaande tips en je bent alvast goed op weg!

Ook interessant