Ben je van plan om een auto te leasen? Een auto leasen is tegenwoordig zeer populair en het kent dan ook verschillende voordelen. Bij het leasen van een auto heb je immers geen spaargeld nodig. Je betaalt namelijk een vast bedrag per maand. Het enige wat je nodig hebt is een vast inkomen en dan kun je al een mooie auto leasen. Maar waar moet je precies rekening mee houden bij het leasen van een auto? In dit artikel gaan we daar dieper op in.

Welke kosten zijn inbegrepen?

Voordat je besluit om een leasecontract af te sluiten, is het aan te raden om na te gaan welke kosten precies zijn inbegrepen. Dit is namelijk afhankelijk van het leasebedrijf. Bij de meeste leasebedrijven zijn de onderhoudswerkzaamheden en reparatiekosten inbegrepen. Bij sommige leasebedrijven zijn echter ook de brandstofkosten en verzekeringen inbegrepen. Dan betaal je uiteraard een hoger bedrag per maand. Kijk dus goed wat het beste bij jouw specifieke situatie past.

Welk leasecontract sluit je af?

Uiteraard kun je verschillende soorten leasecontracten afsluiten. Het is belangrijk om na te gaan welk contract het beste bij je situatie past. Bij sommige leasebedrijven kun je bijvoorbeeld een vast contract van enkele jaren afsluiten. Vaak heb je dan minder maandelijkse kosten, maar het nadeel daarvan is dat je het contract in die periode niet kunt opzeggen. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om variabele contracten af te sluiten. Deze kun je vrijwel altijd opzeggen, maar de maandelijkse kosten zijn dan weer hoger. Dit zijn slechts voorbeelden, maar dan heb je er een beetje een idee van. Laat je vooraf in ieder geval goed informeren en neem geen impulsieve beslissingen.

Kun je de auto na de leaseperiode aankopen?

Veel mensen vinden het voordelig om de auto na de leaseperiode over te nemen van het leasebedrijf. Het punt is namelijk dat je dan gewend bent geraakt aan de auto. Bij sommige leasebedrijven heb je mogelijkheid om de auto over te nemen, nadat het leasecontract is verlopen. Kijk dus goed of die mogelijkheid er is. Meestal kun je de auto tegen een lagere aankoopwaarde inkopen, want de auto is dan al voor een deel afgeschreven.

Is het een deugdelijk leasebedrijf?

Voordat je ergens een auto gaat leasen, is het ook van belang om na te gaan of je met een deugdelijk leasebedrijf te maken hebt. Word jij bijvoorbeeld wel goed geholpen bij eventuele problemen met de auto? Hoe zit het verder met de algemene service? Je kunt ervoor kiezen om eerst wat recensies over het leasebedrijf te lezen. Dan krijg je een goed beeld van het bedrijf.

Ook interessant