De feestdagen zijn nog maar net achter de rug, of Sint-Valentijn wacht al om het hoekje. Vinden jij en je partner het fantastisch om deze dag van de liefde te vieren? Dan wil je ongetwijfeld uitpakken met een romantisch etentje. Serveer je je lieveling graag een homemade driegangenmenu? In dit artikel geven we je enkele tips voor hét perfecte Valentijnsdiner bij jou thuis.

Mooi gedekte tafel

Alles begint bij een romantische setting en een mooi gedekte tafel. Hou je van kitscherige spulletjes en veel decoratie? Dan kan je je op Valentijn helemaal laten gaan. De kleur rood heeft uiteraard de bovenhand. Leg op je tafel een rode tafelloper, in combinatie met witte borden. Rode borden op een rode tafelloper zou wat too much zijn, maar je kan de tafel verder naar hartenlust versieren met hartjes en kaarsjes. Hier en daar kan je zelfs een hartjesballon in de ruimte hangen om het plaatje helemaal af te maken. Houd je het liever wat soberder en wil je vooral de nadruk lekker op het lekkere eten? Kies dan voor een stijlvolle tafel in het thema wit en goud. Goudkleurig bestek geeft je tafel een extra touch of glamour.

Eten om van te smullen

Is je partner een vleeseter of toch eerder liefhebber van de vegetarische of zelfs veganistische keuken? Wat de voorkeur ook is, je tovert ongetwijfeld iets lekkers op tafel. Een voorgerecht waar je altijd mee scoort, is rundcarpaccio, zeker met een lekkere Margaux wijn erbij. Als je als voorgerecht vlees serveert, kun je misschien voor vis kiezen als hoofdgerecht? Laat die traditionele zalm of kabeljauw opzij liggen, maar kies voor griet uit onze Noordzee. Afsluiten doe je met een romantisch dessert, zoals een Italiaanse panna cotta. De rode vruchtencoulis past perfect in het thema.

Wijn om van te genieten

Wat is een romantisch diner zonder heerlijke wijn die prima bij de gerechten past? Voor vlees kies je een lekkere rode wijn, een Franse of een Italiaanse, zoals jij verkiest. Bij vis serveer je op Valentijnsavond een wit wijntje, zoals de pinot blanc. Een klassieker, maar altijd lekker. Zin in een stevige afsluiter? Kies dan voor een zoete dessertwijn. Achteraf kunnen jullie in de zetel samen nog genieten van een digestief. Wil je deze bijzondere avond uitpakken met bijzondere wijnen? Ga dan niet naar de supermarkt, maar laat je adviseren door een wijnkenner – hetzij online, hetzij in de plaatselijke wijnhandel. Zo blaas jij je partner niet alleen omver met je eten, maar ook met de wijn.

Ook interessant