Soms is het helemaal niet nodig een complete verbouwing te ondergaan, om eindelijk de badkamer van je dromen te hebben. ga maar eens na; de meubels in je badkamer zijn prima, het is alleen de hele uitstraling ervan die je tegenstaat. En gelukkig is daar vrij eenvoudig wat aan te doen. wat je precies kunt doen om je badkamer helemaal naar jouw smaak te maken, lees je in dit artikel.

Ga bij jezelf na wat er anders moet 

Begin met het maken van een lijstje voor jezelf, zodat precies duidelijk is wat jij graag wil veranderen. misschien irriteer jij je wel aan de standaard kraan die in de badkamer aanwezig is, of wil je juist de bediening van de douche aanpassen. Maar ook de tegels kunnen een irritatiepunt zijn, of het feit dat je een open doucheruimte hebt met een douchegordijn, terwijl je dat eigenlijk helemaal niet wil.

Door eerst voor jezelf duidelijk te maken wat je graag veranderd ziet, weet je precies wat je moet doen om dat te realiseren. Daarnaast zie je ook direct hoeveel tijd, geld en moeite je dit gaat kosten. Een kraan vervangen is vrij snel gedaan, maar als het plafond opnieuw gewit moet worden of alle tegels aangepast moeten worden, ben je langer bezig.

Op zoek naar de juiste spullen

Nadat je alles voor jezelf hebt opgeschreven, is het tijd om op zoek te gaan naar alle spullen. Tegenwoordig hoef je hier niet meer de deur voor uit te gaan, want je kunt dit ook heel eenvoudig online doen. Besef je alleen wel dat een kraan voor de wastafel vaak anders is dan een thermostaatkraan voor de douche, of een badkraan. Wil je een thermostaatkraan of badkraan kopen? let er dan goed op of dit er bij staat. zo voorkom je dat je straks het verkeerde model installeert, en hem niet optimaal kunt gebruiken.

De badkamer in orde maken

Heb je alles in huis gehaald wat er aangepast moet worden? dan is het tijd om aan de slag te gaan. kun je dit niet alleen, dan is het zeker aan te raden hulp in te schakelen. Zo voorkom je dat je het toch zelf gaat proberen, en uiteindelijk iets kapot maakt. Vergeet niet om alles goed schoon te maken na het klussen, ook de plekken waar je misschien niet bent geweest. Stof en vuil gaan alle kanten op, en je wilt vanavond wel weer in een schone badkamer staan om je klaar te maken voor het slapen. Zorg er dus voor dat je overal langsgaat met een doekje en wat schoonmaakmiddel, en vergeet ook zeker de vloer niet mee te nemen.

 

Ook interessant