Vijf dagen per week, gemiddeld acht uur per dag. Zoveel tijd besteden jij en je werknemers gemiddeld op kantoor. Het is dus niet meer dan logisch dat je van het kantoor een fijne plek wil maken voor iedereen, waar ook efficiënt gewerkt kan worden. De werknemers zitten op de werkvloer wellicht in één grote ruimte die ingedeeld is in diverse eilanden. Als CEO of kaderlid heb je wellicht een eigen kantoor, dat je naar hartenlust inrichten volgens jouw smaak. In dit artikel geven we wat inspiratie voor de beste kantoorinrichting.

Optimale ruimte

Een kantoorruimte is in de eerste plaats een ruimte waar hard en efficiënt wordt gewerkt. Wat is er daarvoor nodig? Een goede tafel en stoel, de nodige kasten om papierwerk in op te bergen en eventueel een sofa of fauteuil waar je even pauze kan nemen. Nog onmisbaar: een koffiemachine voor als je wat cafeïne kan gebruiken. Wat nog zo belangrijk is in een kantoor: voldoende lichtinval. Is er buiten echter veel passage en wil je nieuwsgierige blikken vermijden? Kies dan voor glasgordijnen als raamdecoratie. Zo moet je niet inboeten aan licht, maar heb je wel de nodige privacy. Deze gordijnen kunnen op maat gemaakt worden als de ramen geen standaardafmetingen hebben.

De juiste houding

Op kantoor breng je zonder twijfel uren achter je beeldscherm door. Een goede, ergonomische bureaustoel en de juiste houding zijn dan ook cruciaal wil je geen rug- of nekklachten hebben. Een goede bureaustoel ondersteunt je rug en zorgt ervoor dat je mooi recht zit en je benen horizontaal zijn. De hoogte van je bureau moet even hoog zijn als de armsteunen van je stoel. Ook de positie van je beeldscherm is belangrijk. De bovenrand van het beeldscherm moet op ooghoogte komen. Daarnaast is het belangrijk om op regelmatige basis je benen even te strekken. Sta elk half uur even recht of maak een wandelingetje. Af en toe een kleine stretchoefening is ook een goed idee. Bovendien moet je aan je ogen denken. Te veel en te lang naar een beeldscherm kijken, is niet goed voor je ogen. Af en toe even in de verte kijken helpt, omdat je je ogen traint om ook voorwerpen op grotere afstand scherp te stellen.

Haal de natuur naar binnen

Om je kantoor wat groener te maken, kan je één of meerdere planten in je kantoor zetten. Dat staat niet alleen leuk, het is ook gezond want planten verbeteren de luchtkwaliteit en hebben een zuiverende werking. Daarnaast bevorderen ze je creativiteit, productiviteit en concentratievermogen. Als dat niet mooi meegenomen is! Een graslelie staat mooi op je bureau, een kentia palm staat mooi bij het raam en is makkelijk in onderhoud. Een beetje groen maakt van jouw kantoor meteen een fijne omgeving.

Ook interessant