Het verbouwen van een badkamer is vaak een flinke investering, dit komt onder andere door dure materialen die nodig zijn in een badkamer. Maar ook specifieke taken zoals het betegelen van een vloer en het aansluiten van leidingen zijn vaak buiten het bereik van een gemiddelde doe-het-zelver, waardoor je dit vaak gaat uitbesteden. Heb jij een badkamer die eigenlijk wel een upgrade kan gebruiken maar heb je niet de benodigde middelen, overweeg dan je badkamer een make-over te geven met een aantal simpele aanpassingen. Hoe, dat lees je hieronder.

Geef de badkamer een opfrisbeurt

Voordat je de badkamer een make-over gaat geven, is het belangrijk om te beginnen met een flinke opfrisbeurt. Het kan al een grote impact hebben om de muren te voorzien van een nieuwe laag latex, de voegen op te frissen door deze met een voegenstift aan te pakken, en ook een uitgebreide schoonmaakbeurt kan wonderen verrichten. Door te beginnen met een frisse start heb je de juiste basis om je badkamer een upgrade te geven.

Kies de juiste verlichting voor je badkamer

Een ruimte kun je vaak veel sfeer geven door de juiste verlichting te kiezen. In een badkamer wil je uiteraard ook functionele verlichting, zodat je bijvoorbeeld goed kunt zien in de spiegel wat je aan het doen bent. Kies daarom bijvoorbeeld voor inbouwspotjes, deze spots kun je makkelijk in het plafond plaatsen en op de juiste plek monteren. Ook zijn inbouwspots vaak te dimmen waardoor je ook de lichtintensiteit en kleur kunt aanpassen naar behoefte. In de badkamer kan het slim zijn om te kiezen voor inbouwspot ip65, deze spotjes zijn bestand tegen water en dat is uiteraard ideaal in de badkamer!

Vervang je oude badkamermeubel

De badkamermeubel heeft vaak een prominente plek in de badkamer, daarom kan het vervangen van een oude meubel veel verschil maken. Badkamermeubels heb je in veel verschillende prijsklassen, hierdoor kun je voor elke budget wel eentje aanschaffen. Ook kan het een idee zijn om een tweedehands badkamermeubel te kopen. Ben je zelf erg handig, maak dan zelf eentje of geef je oude badkamermeubel een upgrade door een likje verf of gebruik te maken van plakfolie.

Vervang de kranen

Ook het vervangen van de kranen in je badkamer kan een heel groot verschil maken. Ga voor een nieuwe stijl of kleur, bijvoorbeeld voor matzwart of ga voor geborsteld koper. Kranen voor de badkamer zijn over het algemeen wel vrij prijzig, gelukkig zijn ze vaak in de aanbieding en is het slim om acties in de gaten te houden. De meeste mensen die een beetje handig zijn kunnen zelf heel goed een kraan vervangen, en binnen een mum van tijd geef jij een nieuwe look aan je badkamer.

Creëer meer sfeer door het toevoegen van accessoires

Een heel eenvoudige manier om de badkamer een nieuw uiterlijk te geven, is door het toevoegen van mooie accessoires. Passende accessoires voor de badkamer kunnen onder andere een spiegel, vloerkleed, handdoeken, prullenbak, zeepdispenser en mandjes zijn. Door mooie accessoires te gebruiken maak je de badkamer helemaal af en heb je heel simpel en goedkoop de badkamer een upgrade gegeven. 

Ook interessant