De afwas. Er zijn maar weinig mensen die het niet erg vinden de vaat met de hand schoon te maken, maar zonder schone vaat kan er ook niet gegeten en gedronken worden. Gelukkig staat er tegenwoordig in veel huishoudens een vaatwasmachine, die bijna al het werk voor je uit handen neemt. Wel is het hierbij belangrijk dat je de juiste vaatwastabletten gebruikt. De Superfinn All-in-1 vaatwastabletten van de Action zijn verkozen tot ‘beste product van het jaar’ in België, en dat is natuurlijk niet zonder reden!

Alle vaat weer blinkend schoon

Je verwacht natuurlijk dat al je vaat blinkend schoon uit de vaatwasmachine komt op het moment dat deze klaar is, maar dit is lang niet altijd het geval. Het kan namelijk gebeuren dat het tablet niet goed opgelost is, of dat je glazen er dof uit komen. Met de Superfinn tabletten van de Action hoef je hier gelukkig niet bang voor te zijn. Of je nou het normale programma gebruikt, of de korte of ecologische; jouw vaat wordt altijd schoon.

Daarnaast beschikken de tabletten ook nog eens over een beschermende werking op glas en RVS, zodat je langer gebruik kunt maken van je servies, glazen en bestek. Het plastic folie dat om de tablet heen zit is wateroplosbaar. Zo hoef je niet te prutsen om hem eraf te krijgen én bespaar je plastic afval.

Andere mogelijkheden met vaatwastabletten

Natuurlijk koop je de vaatwastabletten in eerste instantie om te gebruiken in de vaatwasser, zodat je de vaat niet met de hand hoeft af te wassen. Maar wist je ook dat je deze tabletten nog voor andere schoonmaakdoeleinden kunt gebruiken? We hebben allemaal wel eens te maken met een prullen- of vuilnisbak die gaat stinken. Zeker in de zomer kan er een behoorlijke stank uit de vuilnisbak komen. Dit is dan ook de ideale plek voor deze ongewenste geurtjes, maar ook voor schimmels en bacteriën. Wil je dit voorkomen, dan moet de bak regelmatig schoongemaakt worden. Dit kan met schoonmaakmiddel, maar nog makkelijker met een vaatwastablet. Het enige dat je hoeft te doen is de bak met heet water te vullen en hier 1 of meerdere tabletten in op te lossen.

En dat is nog niet alles! Ook de frituurpan kan eenvoudig en zonder veel moeite schoongemaakt worden met een tablet. Sommige onderdelen mogen misschien wel in de vaatwasser, afhankelijk van het type, maar lang niet alles. De binnenkant van de pan schoonmaken kost je vaak erg veel moeite, want vet is nou eenmaal lastig te verwijderen. Vul je de frituurpan echter met water en een vaatwastablet, dan gaat het al een stuk makkelijker. Zorg ervoor dat je de pan met water vult tot het streepje, en zet vervolgens de pan aan. Zodra hij op temperatuur is zet je hem weer uit en je zal zien dat vrijwel al het vet is losgekomen van de pan.

Ook interessant